Εταιρικό Προφίλ

Digea. Ένας υπέροχος ψηφιακός κόσμος!

H Digea ιδρύθηκε στις 24 Ιουνίου το 2009 από τα ιδιωτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας Alpha, Alter, Antenna, Μακεδονία TV, Mega, Σκάι και Star, με σκοπό την παροχή και ανάπτυξη τηλεοπτικού επίγειου ψηφιακού δικτύου καθώς και την ενημέρωση και καθοδήγηση των τηλεθεατών στην τηλεοπτική εποχή που αδιάλειπτα εξελίσσει.

Από το 2014 έχοντας ανακηρυχθεί αποκλειστικός υπερθεματιστής για το σύνολο των δικαιωμάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων εθνικής και περιφερειακής κάλυψης, ανέλαβε και ολοκλήρωσε το έργο της ψηφιακής μετάβασης σύμφωνα με την απόφαση της ITU (International Telecommunication Union) που όριζε τη ψηφιακή μετάβαση για τις ευρωπαϊκές χώρες.

 

Το όνομα «Digea» προέρχεται από τη σύνθεση των λέξεων Digital (ψηφιακή) και Γαία (Γη) συμβολίζοντας έτσι την επίγεια ψηφιακή τηλεόραση.

Με τεχνικό εξοπλισμό κορυφαίας τεχνολογίας, εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό και άρτια υλικοτεχνική υποδομή, παρέχει στους τηλεθεατές ψηφιακό σήμα υψηλής ποιότητας σε εικόνα και ήχο. Έτσι, προσφέρει τη δυνατότητα να εξερευνήσουν τον δυναμικό και συναρπαστικό κόσμο της ψηφιακής τηλεόρασης και να ζήσουν τη μέγιστη τηλεοπτική ψηφιακή εμπειρία!

Με αίσθημα ευθύνης εφαρμόζουμε νέες τεχνολογίες για το επίγειο ψηφιακό δίκτυο που διαχειριζόμαστε, ώστε το σήμα που εκπέμπεται από τα Κέντρα Εκπομπής μας να είναι άριστης ποιότητας.  Με αυτόν τον τρόπο δίνεται στους τηλεθεατές η δυνατότητα να απολαύσουν τα τηλεοπτικά προγράμματα των ελεύθερων ψηφιακών καναλιών άνετα και ευχάριστα.

Η άρτια υποδομή και ανάπτυξη του σύγχρονου δικτύου επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής (broadcasting) με στόχο την ολοκληρωμένη παροχή υπηρεσιών προς τους τηλεθεατές, αποτελεί διαρκές μέλημά μας.

Δεσμευόμαστε να παρέχουμε ποιοτικές υπηρεσίες και συνεχή αξιοποίηση της τεχνολογίας, ώστε να δημιουργούμε αξία στην τηλεοπτική εμπειρία του τηλεοπτικού κοινού.

Όραμα μας είναι η μεγιστοποίηση της τηλεοπτικής εμπειρίας, δίνοντας τη δυνατότητα σε όλους να εξερευνήσουν τον κόσμο της επίγειας, ελεύθερης, ψηφιακής τηλεόρασης.

Η Φιλοσοφία μας

Βασιζόμαστε στους ανθρώπους μας

Συνδυάζοντας την εξειδικευμένη γνώση κάθε ομάδας μας και τη χρήση κορυφαίας τεχνολογίας, επενδύουμε συνεχώς στην ιδέα της μεγιστοποίησης της τηλεοπτικής εμπειρίας για τους τηλεθεατές.

 

Καλλιεργούμε και προάγουμε ένα ασφαλές και ποιοτικό εργασιακό περιβάλλον, μέσα στο οποίο οι άνθρωποί μας εξελίσσονται. Αφοσιωνόμαστε στο να μετατρέπουμε την απλή τηλεθέαση σε υψηλής ποιότητας υπηρεσία για τους τηλεθεατές.

 

Όλοι εμείς στη Digea ασπαζόμαστε τις ηθικές αρχές του σεβασμού και της ειλικρίνειας, λειτουργώντας υπεύθυνα σε ένα ασφαλές εργασιακό περιβάλλον.

Οι Αξίες μας

Μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες

Πρόληψη και εκπαίδευση

Με συνεχή ενημέρωση και εκπαίδευση, ενισχύουμε τις γνώσεις και τα τεχνολογικά μας μέσα, ώστε να ανταποκρινόμαστε στις προκλήσεις κάθε νέας τεχνολογίας.

Ομαδικότητα

Η δύναμη της ομάδας μας, δεν οφείλεται μόνο στον συνδυασμό της εμπειρίας και της τεχνογνωσίας μας, αλλά και στην ικανότητά μας να εμπιστευόμαστε, να συμπληρώνουμε και να στηρίζουμε ο ένας τον άλλον.

Επιχειρηματική ηθική

Σκεφτόμαστε, λειτουργούμε και ενεργούμε επιχειρηματικά ηθικά στα επίπεδα λειτουργίας της εταιρείας μας και έτσι αλληλεπιδρούμε και με την κοινωνία.

Κοιτάζοντας στο μέλλον

Υιοθετούμε μια μακροπρόθεσμη προοπτική, επαναπροσδιορίζουμε συνεχώς τον τρόπο με τον οποίο δουλεύουμε και οργανωνόμαστε, για να είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε στις νέες τεχνολογικές απαιτήσεις και ανάγκες.

Υπευθυνότητα

Ενεργούμε με υπευθυνότητα απέναντι στον άνθρωπο, την κοινωνία και το περιβάλλον.

Ο Ρόλος Μας

Από την ίδρυσή μας ως σήμερα, παρέχουμε υπηρεσίες κωδικοποίησης, πολυπλεξίας (multiplexing) και ευρυεκπομπής (broadcasting), στα ιδιωτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας και στους ιδιωτικούς περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς της Ελλάδας.

Από το 2014 αποκτήσαμε τα δικαιώματα χρήσης ραδιοσυχνοτήτων που αντιστοιχούν στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς και διατέθηκαν για την εξέλιξη της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης στην Ελλάδα (1).

Ο ρόλος μας στο εγχείρημα «Επίγεια Ψηφιακή Τηλεόραση» αφορά στην υλοποίηση του έργου της μετάβασης, στη συνεχή ενημέρωση των τηλεθεατών αλλά και στην παροχή προηγμένων τηλεοπτικών υπηρεσιών.

Το 2015, ήταν χρονικό σημείο σταθμός για εμάς, καθώς αποτελεί πλέον ιστορικό γεγονός για τη χώρα μας το ότι ολοκληρώσαμε το έργο της μετάβασης από το αναλογικό στο ψηφιακό σήμα.

Υποστηρίζουμε την καινοτόμα και τεχνολογικά προηγμένη τηλεόραση και είμαστε πάντα έτοιμοι να εφαρμόσουμε νέες τεχνολογίες ψηφιακής τηλεόρασης, ώστε να προάγουμε την μέγιστη τηλεοπτική εμπειρία.

Σήμερα, με 166 Κέντρα Εκπομπής καλύπτουμε πάνω από το 96,3% του πληθυσμού της Ελλάδας με ψηφιακό σήμα.

(1) Η συνεργασία με τους τηλεοπτικούς σταθμούς γίνεται στο πλαίσιο που ορίζουν οι σχετικές Αποφάσεις της Ε.Ε.Τ.Τ. (ΚΥΑ 716-003/30-04-2014, ΚΥΑ 716-007/30-04-2014) και βάσει ειδικότερων όρων που προβλέπονται στη σύμβαση παροχής υπηρεσιών της εταιρείας με τους πελάτες της τηλεοπτικούς σταθμούς (πληροφορίες για την παροχή υπηρεσιών εδώ).

Ανθρώπινο Δυναμικό

Για εμάς στη Digea ο άνθρωπος είναι στο επίκεντρο!

Η εταιρεία μας είναι στελεχωμένη με εξειδικευμένους ανθρώπους που ο κάθε ένας αποτελεί σημαντικό και αναπόσπαστο μέρος της ομάδας μας. 

Επενδύουμε συνεχώς στο ανθρώπινο δυναμικό μας, παρέχοντας τη δυνατότητα συμμετοχής σε σεμινάρια και συνέδρια υψηλής αξίας, διατηρώντας τη γνώση τους αναβαθμισμένη και επίκαιρη. 

Μέσα από ένα φιλικό και ευχάριστο περιβάλλον για όλους, διατηρούμε συνθήκες εργασίας που επιτρέπουν στους ανθρώπους μας να αναπτυχθούν και να προσφέρουν.

Διατηρώντας σχέσεις εμπιστοσύνης, ενθαρρύνουμε τη λήψη πρωτοβουλιών και μοιραζόμαστε τη γνώση και την εμπειρία μας.

Οι ίσες ευκαιρίες ανάπτυξης σε όλους, χωρίς καμία φυλετική ή άλλου είδους διάκριση, αποτελεί δεδομένο.

Δίνουμε σημασία και προτεραιότητα στην υγεία και στην ασφάλεια των εργαζομένων μας. 

Δίνουμε  βαρύτητα σε εκπαιδευτικά προγράμματα υγείας και ασφάλειας στην εργασία, και επενδύουμε συνεχώς σε όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την αποφυγή ατυχημάτων.

Διαθέτουμε Μέσα Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) σε όλους όσους εργάζονται στους αποθηκευτικούς χώρους και στα Κέντρα Εκπομπής μας.

Δίνουμε έμφαση στην κοινωνική προσφορά, στον εθελοντισμό αλλά και στο δέσιμο της ομάδας μας, ώστε από κοινού να συνεισφέρουμε.

Πιστεύουμε στην αξία της ομαδικότητας.

Η Digea ως επίσημο μέλος της ΒΝΕ
(Broadcast Networks Europe)

Η εταιρεία μας αποτελεί επίσημο μέλος της διεθνούς μη κερδοσκοπικής ένωσης Broadcast Networks Europe Association (BNE).

Πρόκειται για την ένωση των μεγαλύτερων παρόχων επίγειου ψηφιακού δικτύου της Ευρώπης.  Ο στόχος της BNE είναι η διατήρηση ενός αποτελεσματικού και δίκαιου ρυθμιστικού και λειτουργικού περιβάλλοντος για τους επίγειους ψηφιακούς παρόχους.

Παράλληλα, διασφαλίζει πως οι πολίτες της Ευρώπης θα συνεχίσουν να έχουν πρόσβαση σε ευρύ φάσμα τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών προγραμμάτων και περιεχομένου.

Μέσω της σύνδεσής μας με την BNE, εμπλουτίζουμε την τεχνογνωσία μας και συμμετέχουμε σε μια σημαντική ανταλλαγή εμπειριών με τα υπόλοιπα μέλη της Ευρώπης.

Πιστοποίηση ISO

Η Digea είναι πιστοποιημένη με ISO και κατέχει Πιστοποιητικό Ασφάλειας και Διαχείρισης των Πληροφοριών ISO 27001:2013 από εγκεκριμένο φορέα, από το 2018.  Η πιστοποίηση αποδεικνύει τη δέσμευση της εταιρείας για διαρκή εξέλιξη και την υιοθέτηση βέλτιστων πρακτικών για την προστασία της εμπιστευτικότητας των πληροφοριών μας και τη διασφάλιση της ακεραιότητας των δεδομένων μας.


Certification Number 113

ISO 27001:2013