217.77.70.100

Αστική χρέωση

Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Στη Digea αντιλαμβανόμαστε την αξία της κοινωνικής ευθύνης με ευαισθησία και ενσυνείδηση.

Στην προσπάθειά μας να συμβάλλουμε στο κοινωνικό σύνολο ως υπεύθυνος «πολίτης», υιοθετούμε πρακτικές που σέβονται και στηρίζουν τον άνθρωπο, προστατεύουν το περιβάλλον και προσθέτουν αξία στην κοινωνία μας.

Με την αξιοποίηση κορυφαίας τεχνολογίας και συνεχόμενες δράσεις μείωσης της ενεργειακής κατανάλωσης, συμβάλλουμε στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος και έτσι στο παγκόσμιο εγχείρημα προστασίας του πλανήτη.

Η περίοδος 2020 – 2021 ήταν μια δύσκολη περίοδος για τη χώρα μας λόγω της υγειονομικής κατάστασης εξαιτίας του κορονοϊού. Σεβόμενοι την ασφάλεια κάθε ανθρώπου, δε συνεχίστηκε το πολύ σημαντικό μας Πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «Οι Ήρωες της Digea» καθ’όλη τη διάρκεια του έτους, παρά μόνο τον Δεκέμβριο του 2021 όπου προσφέραμε χρηστικά είδη προς το Δημοτικό Σχολείο Αγίας Άννας στη Βόρεια Εύβοια που επλήγη από φυσικές καταστροφές το καλοκαίρι του ίδιου έτους.

Έτσι, μπορέσαμε να δείξουμε το έμπρακτο ενδιαφέρον και την αλληλεγγύη μας σε ανθρώπους και τοπικές κοινωνίες που αντιμετώπισαν δυσκολίες από φυσικές καταστροφές, με τη βοήθεια του ανθρώπινου δυναμικού και των συνεργατών μας.

Και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε!

Οι Ήρωες της Digea

Η κοινωνική μας ευαισθησία σε συνδυασμό με το προηγμένο ψηφιακό περιβάλλον στο οποίο δραστηριοποιούμαστε ενέπνευσε το Πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Digea «Heroes of Digea».

Το συναρπαστικό ταξίδι για τους «Ήρωες της Digea» άρχισε τον Νοέμβριο του 2018 από την Αθήνα.  Πολύ σύντομα συνεχίστηκε με επόμενους σταθμούς τη Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο και την Πάτρα, χαρίζοντας αγάπη, χαρά, ψυχαγωγία και πολλά δώρα σε περισσότερα από 1.000 παιδιά που φιλοξενούνται ή υποστηρίζονται από ιδρύματα.

Σε συνεργασία με την Odeon, παιδιά που φιλοξενούνταν σε ιδρύματα όπως ενδεικτικά είναι η «Μέλισσα», τα «Παιδικά Χωριά SOS», το «Ελληνικό Παιδικό Χωριό», ο «Φάρος του Κόσμου», το «Κέντρο Προστασίας Παιδιού Ηρακλείου», η «Στέγη Ανηλίκων Αρρένων Ηρακλείου», το «Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας» των Παιδικών Χωριών SOS Πάτρας, την «Κιβωτό Αγάπης», την Εθελοντική Δράση Ανθρωπιστικής Βοήθειας «Το Φωτεινό Αστέρι» και το «Κ.Κ.Π.Π.Δ.Ε Σκαγιοπούλειο Παράρτημα Μονάδες Αρρένων – Θηλέων», είχαν την ευκαιρία να περπατήσουν στο «Orange Carpet», να απολαύσουν παιδικές ταινίες, να παίξουν ηλεκτρονικά παιχνίδια και να διασκεδάσουν με δραστηριότητες δημιουργικής απασχόλησης.

Με την ενεργό συμμετοχή και υποστήριξη παρουσιών από τον καλλιτεχνικό, δημοσιογραφικό και επιχειρηματικό χώρο, μοιραστήκαμε τη χαρά της διασκέδασης και της δημιουργίας.

Τον Δεκέμβριο του 2021, επισκεφθήκαμε το Δημοτικό Σχολείο Αγίας Άννας του Δήμου Μαντουδίου, Λίμνης, Αγ.Άννας στη Βόρεια Εύβοια, μιας περιοχής που δοκιμάστηκε σκληρά από τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού του 2021, προσφέροντας χρηστικά είδη, βιβλία και ηλεκτρονικό εξοπλισμό.

Το 2022, το ταξίδι συνεχίστηκε με σταθμό έναρξης τα νησιά της Λήμνου και του Αϊ Στράτη όπου πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Ρεπανιδίου – Λήμνου και στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και Ειδικό Νηπιαγωγείο Καλλιθέας – Λήμνου, ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή σύνδεση με καθηγητές και μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Αϊ- Στράτη.  Σε όλα τα παιδιά προσφέρθηκαν χρηστικά είδη και ηλεκτρονικός εξοπλισμός χαρίζοντάς μας τα μεγαλύτερά τους χαμόγελα!

Τον Μάιο του ίδιου έτους, επισκεφθήκαμε τη Λέσβο και βρεθήκαμε στο Σύλλογο Γονέων και Φίλων ανθρώπων με Αυτισμό «ΣΥΝ εξέλιξη», στο Ειδικό Νηπιαγωγείο & Δημοτικό Μυτιλήνης, στο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο στην Παναγιούδα, στο Ειδικό Δημοτικό σχολείο Καλλονής και στα Μονοθέσια Νηπιαγωγεία & Δημοτικά σχολεία στη Βατούσα, στο Σίγρι, στη Συκαμινέα και στον Λεπέτυμνο, προσφέροντας βιβλία, μουσικά όργανα, ηλεκτρονικά και χρηστικά είδη για τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, καθώς και δώρα σε κάθε παιδί.

Ταξιδέψαμε και στη Χίο όπου συναντήσαμε κι άλλους Heroes of Digea μαζί με τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, τους υπεύθυνους και το προσωπικό των σχολείων και δομών του νησιού, όπου επισκεφθήκαμε το Ειδικό Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο, το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο και Λύκειο, τη Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, την Κιβωτό του Κόσμου Αιγαίου.  Το ταξίδι ολοκληρώθηκε με την επίσκεψή μας στις εκπαιδευτικές μονάδες στα Ψαρά, προσφέροντας  ηλεκτρονικά και χρηστικά είδη για τα εκπαιδευτικά ιδρύματα και τις δομές καθώς και δώρα σε κάθε παιδί!

To Νοέμβριο του 2022 βρεθήκαμε στη Λαμία για να γνωρίσουμε κι άλλα παιδιά που έγιναν οι «Ήρωες της Digea». Επισκεφθήκαμε το Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Φθιώτιδας, το Ειδικό Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο – Λαμίας, το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο και Λύκειο – Λαμίας, τον Ξενώνα – Εστία Εκκλησιαστικού Γυμνασίου – Λυκείου Λαμίας, το Παράρτημα Προστασίας Παιδιού Φθιώτιδας και το Ορφανοτροφείο Θηλέων Λαμίας.

Ο δεύτερος προορισμός του ταξιδιού μας ήταν το Καρπενήσι! Συναντήσαμε τους Heroes of Digea στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης ΜΕΑ Ανεμώνη Καρπενησίου καθώς και στο Ειδικό Νηπιαγωγείο, Δημοτικό και Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης  Καρπενησίου.

Προσφέραμε ηλεκτρονικά και χρηστικά είδη για τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, καθώς και ξεχωριστά δώρα σε κάθε παιδί!

Η επιθυμία μας να συνεχίσουμε να στηρίζουμε τον άνθρωπο, τα παιδιά, την κοινωνία μας, παραμένει αστείρευτη και θα συνεχίσουμε με κάθε δυνατό τρόπο να προσφέρουμε ό,τι μπορούμε στα μέλη της κοινωνίας μας.

Προηγούμενο
Επόμενο

Κοινωνία

Στη Digea από την αρχή της λειτουργίας μας και ως σήμερα, παραμένει πρωταρχικής σημασίας να φροντίζουμε για την ενημέρωση του κοινού σε θέματα σχετικά με τη χρήση της νέας τεχνολογίας του «κόσμου» της τηλεόρασης.

Εθελοντές από το ανθρώπινο δυναμικό μας, σε όλο αυτό το ταξίδι μεταβάσεων στη σύγχρονη ψηφιακή εποχή, έχουν συμβάλλει ενημερώνοντας οι ίδιοι οργανισμούς, όπως Κ.Α.Π.Η. και άλλες δομές, για τις τότε επικείμενες μεταβάσεις και τον τρόπο που θα μπορέσουν να ακολουθήσουν την ανάπτυξη της ψηφιακής τηλεόρασης.

Έχοντας προσφέρει δωρεάν εξοπλισμό, όπως αποκωδικοποιητές και τηλεοράσεις, ενεργούμε με κοινωνική ευαισθησία, με σκοπό να συμβάλλουμε και εμείς στην κοινωνία μέσα από τον ρόλο μας.

Φροντίζουμε για τις κοινωνικές ανάγκες, προσφέροντας μεταχειρισμένους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και οθόνες των εργαζομένων μας σε ιδρύματα, όπως το Αμαλίειο Ορφανοτροφείο.

Νοιαζόμαστε και συνεχίζουμε να ενεργούμε κοινωνικά υπεύθυνα προσφέροντας μέσα από τα Προγράμματα Εταιρικής Ευθύνης, όπου μπορούμε, και θα συνεχίσουμε το κοινωνικό μας έργο, ανθρώπινα.

Περιβάλλον

Αναγνωρίζουμε πλήρως την αξία που έχει το περιβάλλον για όλους μας!

Γι’ αυτό προωθούμε ενέργειες που συμβάλλουν στο υγιές περιβάλλον και δρούμε υπέρ αυτού!

Αισθανόμαστε περήφανοι, καθώς κατά την ψηφιακή μετάβαση καταφέραμε παράλληλα να μειώσουμε την κατανάλωση στην ενέργεια των Κέντρων Εκπομπής μας, επενδύοντας σε τεχνολογίες αιχμής, ικανές να υποστηρίζουν το έργο μας και να ωφελούν το περιβάλλον.

Συνεχίζουμε, τηρώντας αυστηρές προδιαγραφές εκπομπής σήματος από τα Κέντρα Εκπομπής μας και εφαρμόζοντας φιλικές προς το περιβάλλον πρακτικές για την συντήρησή τους.

Ενθαρρύνουμε το ανθρώπινο δυναμικό μας να λειτουργεί με τρόπο υπεύθυνο για το περιβάλλον.

  • Στους χώρους εργασίας και σε ειδικούς κάδους, έχουμε καθιερώσει την ανακύκλωση χαρτιού, μπαταριών, λαμπτήρων καθώς και μικρών ηλεκτρικών συσκευών και διαθέτουμε τα προς ανακύκλωση είδη σε συνεργαζόμενη εταιρεία ανακύκλωσης.
  • Συγκεντρώνουμε πλαστικά καπάκια και τα διαθέτουμε σε σωματεία που με τη συλλογή τους εξασφαλίζουν την αγορά και προσφορά αναπηρικών αμαξιδίων.