Η Εξέλιξη της Ψηφιακής Εποχής

Από την αναλογική στη ψηφιακή εποχή!

Για την ολοκλήρωση του έργου επίγειας ψηφιακής μετάβασης από το αναλογικό στο ψηφιακό σήμα, πραγματοποιείται το 6ο Switch-off στον τελευταίο σταθμό μετάβασης στη Νοτιοανατολική Ελλάδα και Κρήτη, με ενεργοποίηση επιπλέον 53 Κέντρων Εκπομπής.
Με επιπλέον 90 Κέντρα Εκπομπής σε διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας, αναπτύσσεται περαιτέρω το επίγειο ψηφιακό δίκτυο της Digea με στόχο την κάλυψη όλο και μεγαλύτερου μέρους του πληθυσμού.
Η Digea αναδεικνύεται αποκλειστικός υπερθεματιστής για το σύνολο των δικαιωμάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων εθνικής και περιφερειακής κάλυψης! Μία νέα εποχή ξεκινά για το τηλεοπτικό τοπίο με σκοπό την ανάπτυξη δικτύου επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης στην Ελλάδα. Το έργο της μετάβασης στη νέα «ψηφιακή εποχή» σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί διαδοχικά με έξι Switch-off ανά γεωγραφική περιοχή στην Ελλάδα με αντίστοιχο τερματισμό της αναλογικής μετάδοσης (1).
Ενεργοποιούνται επιπλέον 12 Κέντρα Εκπομπής στον Χορτιάτη, στο Φιλίππειο, στον Υμηττό, στην Αίγινα, στην Πλάκα, στο Μόντε Σμιθ, στο Δοβρούτσι, στα Ακαρνανικά, στην Αρόη, στη Ρογδιά, στη Μαλάξα και στο Πεταλίδι, δίνοντας έτσι πρόσβαση στο ελεύθερο επίγειο ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα των ιδιωτικών καναλιών σε πάνω από 70% του πληθυσμού της χώρας (1) .
Από το πρώτο Κέντρο Εκπομπής «Ξυλόκαστρο» πραγματοποιείται το πρώτο Switch-off της χώρας, περνώντας από το αναλογικό στο ψηφιακό σήμα. Πλέον, η ψηφιακή εποχή έχει αρχίσει!
Φεβρουάριος 2015
Ιούνιος 2014 ως Ιανουάριος 2015
Φεβρουάριος 2014
Ως το 2013
Σεπτέμβριος 2009

Μέσα σε έναν χρόνο ολοκληρώσαμε τη μετάβαση στη ψηφιακή εποχή!

Με 156 Κέντρα Εκπομπής (2) και μέσω της τεχνολογίας DVB-T, δίνεται πια πρόσβαση στο ψηφιακό σήμα σε πάνω από το 96% του πληθυσμού και η Ελλάδα περνάει επίσημα στην ψηφιακή εποχή!

Η Εξέλιξη της Ψηφιακής Εποχής

Ολοκληρώθηκε το έργο της 2ης Ψηφιακής Μετάβασης σε ολόκληρη την Ελληνική Επικράτεια σε διάστημα μικρότερο των 11 μηνών.
Ξεκινά το έργο της 2ης Ψηφιακής Μετάβασης που αφορά πλέον στη μετάβαση στις τελικές διεθνώς κατοχυρωμένες συχνότητες, σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές οδηγίες (3), καθώς και η κάλυψη με σήμα Yψηλής Eυκρίνειας (Ηigh Definition) των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας, στις προβλεπόμενες περιοχές (3).
Πραγματοποιήσαμε τα πρώτα βήματα εισαγωγής στη μετάδοση σήματος σε Yψηλή Eυκρίνεια (High Definition) σε 23 Κέντρα Εκπομπής.
Οκτώβριος 2021
Νοέμβριος 2020
Φεβρουάριος 2016

Με μια ματιά στο μέλλον….

Η τηλεοπτική εμπειρία αλλάζει και εξελίσσεται.

Η μετάβαση στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση συνεχίζει να αλλάζει την τηλεοπτική εμπειρία με οδηγό την καινοτομία και την προηγμένη τεχνολογία.

Πλέον, οι τεχνολογίες της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης που έχουμε εφαρμόσει στη χώρα μας, προσφέρουν ευελιξία, ποιότητα και επιλογές.

Η ευκρίνεια και η ποιότητα εικόνας και ήχου διαρκώς εξελίσσονται. Η συνεχής πρόοδος στις τεχνολογίες κωδικοποίησης και συμπίεσης προσφέρει τη δυνατότητα εκπομπής σε υψηλή ποιότητα και ευκρίνεια, όπως High Definition (HD) και μελλοντικά Ultra High Definition (UHD). Παράλληλα, η επόμενη γενιά του προτύπου επίγειας μετάδοσης σήματος, γνωστή ως DVB-T2, αναμένεται να οδηγήσει σε ακόμη περισσότερες νέες υπηρεσίες καθώς θα αυξήσει τη χωρητικότητα του δικτύου.

Αναπτύσσονται συμπληρωματικές τεχνολογίες όπως η υβριδική τηλεόραση (HbbTV), που προσφέρουν νέες δυνατότητες στην επίγεια ψηφιακή πλατφόρμα, διευκολύνοντας την πρόσβαση σε διαδικτυακές υπηρεσίες και υπηρεσίες on demand.

Αν και η υιοθέτηση αυτών των νέων τεχνολογιών διαφέρει από χώρα σε χώρα, είναι σαφές ότι η πλατφόρμα της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης είναι και θα παραμείνει στο προσκήνιο της καινοτομίας, καθώς συνεχίζει να προσφέρει σημαντικά οφέλη στους τηλεθεατές και χρήστες της τεχνολογίας.

Στη Digea οδηγούμε τη ψηφιακή εποχή και επενδύουμε στις τεχνολογικές εξελίξεις στην προσπάθειά μας να προάγουμε μια εξαιρετική τηλεοπτική εμπειρία.

Μέσα σε έναν χρόνο ολοκληρώσαμε την μετάβαση στην ψηφιακή εποχή!